Közeleg a BLACK FRIDAY! Te ismered a történetét?

Közeleg a BLACK FRIDAY! Te ismered a történetét?

A BLACK FRIDAY vagy Fekete Péntek elnevezést először 1869-ben használták egy pénzügyi válságra. Majd nagyobb ismertségére az 1960 as években került sor. A Philadelphiai rendőrség a hálaadást követő napot nevezte el Black Friday-nek  a sűrű közlekedés és dugók miatt. Ugyanis ilyenkor kezdtek el az emberek bevásárolni karácsonyra.

Egy önkormányzati PR-os alkalmazott a kereskedőket összefogva 1966-ban, megpróbálta pozitív irányba terelni a BLACK FRIDAY szó jelentését. A PR akció annyira jól sikerült, hogy onnantól a BLACK FRIDAY már a karácsonyi bevásárló szezon kezdetét szimbolizálta.

A BLACK FRIDAY napján a kereskedők 10-20-50-80%-os leárazásokkal várják a vásárlókat. Érdekesség, hogy ugyan a BLACK FRIDAY nem munkaszüneti nap, mégis a kereskedőkön és a bankszektoron kívül rengetegen vesznek ki szabadnapot arra a napra. Sok kereskedő már korán kinyit és a nyitvatartási időn túl is nyitva tart. Van akinél az üzlet már karácsonyi köntösben pompázik. A legkeresettebb termékek a gyermekjátékok és a műszaki cikkek.

Hazánkban idén a BLACK FRIDAY 2018.11.23.-ra esik.